Belgische streetwear

Belgische streetwear

Streetwear is al lang een internationaal fenomeen en de populariteit ervan groeit nog steeds over de hele wereld. Het is dan ook geen verrassing dat ook België zijn eigen bijdrage heeft geleverd aan deze wereldwijde trend. Belgische streetwear merken hebben de afgelopen jaren steeds meer aandacht gekregen van de internationale streetwear gemeenschap.

In deze blogpost bespreken we enkele van de meest opmerkelijke Belgische streetwear waar wij als merk erg naar opkijken en wat hen zo bijzonder maakt.

-Komono

Komono is een Belgisch accessoire merk dat bekend staat om zijn minimalistische en stijlvolle ontwerpen. Het merk begon als een collectie van zonnebrillen, maar is uitgegroeid tot een veelzijdig accessoire merk dat horloges, tassen en andere accessoires maakt. Hun ontwerpen zijn minimalistisch, maar toch opvallend, en hebben een duidelijke streetwear esthetiek.

-Howlin

Howlin is een Belgisch knitwear merk dat bekend staat om zijn kwalitatieve en kleurrijke gebreide kleding. Het merk werd opgericht in 2009 en biedt een uitgebreide collectie van truien, vesten, en accessoires. Howlin’s unieke kleurpalet en speelse ontwerpen maken het een favoriet van streetwear liefhebbers over de hele wereld.

-Faith Connexion

Faith Connexion is een Belgisch merk dat bekend staat om zijn gedurfde en innovatieve ontwerpen. Het merk biedt een breed scala aan kleding, variërend van oversized jassen tot skinny jeans en accessoires. Faith Connexion combineert opvallende prints met kwalitatieve materialen en heeft daardoor een unieke stijl. Het merk wordt vaak gedragen door beroemdheden en muzikanten die houden van de edgy en rebelse uitstraling.

-Arte Antwerp

Arte Antwerp is een Belgisch streetwear merk dat bekend staat om zijn unieke en experimentele ontwerpen. Het merk heeft een sterke focus op innovatie en het creëren van unieke stukken die opvallen. Hun ontwerpen zijn vaak geïnspireerd door kunst en hebben daardoor een eigenzinnige esthetiek die zeker niet onopgemerkt blijft.

België heeft veel te bieden als het gaat om streetwear. Van minimalistische accessoires tot gedurfde en innovatieve kleding, de Belgische streetwear scene heeft voor elk wat wils. Wat is jouw favoriete Belgische streetwear merk? Laat het ons weten in de reacties!

Retour au blog